מגזין העמותה

ברוכים הבאים למגזין הרשמי של העמותה. כל החדשות, העדכונים והמאמרים שנכתבו על ידי צוות המרכז לטיפול וחקר באוטיזם.
מעבר מחירום לשגרה

מעבר מחירום לשגרה

המלחמה עם אירן הסתיימה, או הופסקה לעת עתה כפי שהחלה - באופן פתאומי ומיידי עבור כמעט כל תושבי מדינת ישראל. בימים האחרונים אנשים רבים מסתובבים עם פנים עייפות ומתקשים לענות לשאלה - "מה שלומך? איך את/ה מרגיש/ה?".
רעיונות לדפי צביעה - כלים להתמודדות

רעיונות לדפי צביעה – כלים להתמודדות

דפי הצביעה שיצרה רוני סופר נועדו לעבודה על גמישות מחשבתית, חידוד היכרות עם האותיות השונות ושימוש במשפטים מורכבים.
פעילות אחת ליום - רעיונות, מחשבות וכיוונים למפגשים וטיפולים

פעילות אחת ליום – רעיונות, מחשבות וכיוונים למפגשים וטיפולים

ערכת הקלפים "פעילות אחת ליום", פותחה על ידי מרפאה בעיסוק כמענה מקצועי וישים לאתגר הנחיית קבוצות טיפוליות. מטרתה המרכזית לספק כלי עבודה רחב גמיש ומגוון לפעילויות הקבוצתיות, הדורש מעט הכנה מוקדמת.
התמודדות בעת משבר - כלים יישומיים לאנשים על הספקטרום האוטיסטי

התמודדות בעת משבר – כלים יישומיים לאנשים על הספקטרום האוטיסטי

אנשים על הספקטרום האוטיסטי המתמודדים עם משבר ושינוי משמעותי, צריכים תמיכה מותאמת יותר, על מנת להיות ברווחה ושלומות ולבנות חוסן. חיזוק והרחבה של המשאבים – יציבות, מוכרות, צפיות והתמצאות יסיעו במידה רבה לכך. מודעות לשונות חושית ותמיכה מתאימה – שער, חלון מראה, כביטוי למשאבים העומדים לרשותם אנשים במצב הקיים, וכן הכרות עם מספר דפוסים ייחודיים בעיבוד המידע החושי שלהם, יכולים גם הם לסייע.
עמותת 'אותי' מתגייסת במבצע 'עם כלביא'

עמותת 'אותי' מתגייסת במבצע 'עם כלביא'

מאז פתיחת המבצע בתקיפת מתקני הגרעין והטילים באיראן, שוב אנו מוצאים עצמנו במציאות של התרעות וירי טילים המטלטלים את שגרת חיינו. הציבור נקרא לשהות בסמוך למרחבים המוגנים, והלב כבד מהמתח המתמשך ומהדאגה לעתיד. ליבנו עם כל אזרחי ישראל בשעה מאתגרת זו. אנו שולחים חיזוק לכל תושבי הארץ, ויחד עם כולם מתפללים ומייחלים לשלומם של חיילי וחיילות צה"ל וכוחות הביטחון.
שמירה על שגרה וחוסן בימים מורכבים

שמירה על שגרה וחוסן בימים מורכבים

זמנים של חירום וחוסר ודאות עלולים להיות מאתגרים במיוחד. ריכזנו כאן מגוון המלצות וכלים שיעזרו לייצר תחושת ביטחון, סדר יום, וחיבור – גם כשנשארים בבית או במקלט.

סיפורי אזעקה – כלים להתמודדות

בימים שבהם האזעקות, הריצה למקלט והמתח המתמשך הופכים לחלק משגרת החיים, ילדים זקוקים לנו יותר מתמיד – לקול המרגיע, ליד המכוונת, ולתחושת הביטחון שאפשר לעזור להם לבנות גם בתוך מציאות לא פשוטה. לשם כך ריכזנו עבורכם כלים פשוטים לחיזוק החוסן הרגשי של הילדים – כאלה שתוכלו להשתמש בהם יחד איתם, כדי להפחית חרדה, להחזיר שליטה וליצור תחושת מוגנות גם בתוך אי-הוודאות.
פורום ארגונים והורים למען ילדים עם מוגבלות: מתנגדים לביטול ההחזרים בטיפולי התפתחות הילד

פורום ארגונים והורים למען ילדים עם מוגבלות: מתנגדים לביטול ההחזרים בטיפולי התפתחות הילד

פורום הארגונים, בהובלת 'אותי' וארגונים נוספים, פונה רשמית למשרד הבריאות בדרישה לתיקונים מהותיים ברפורמה המוצעת בתחום התפתחות הילד. לדברי הפורום, במתכונתה הנוכחית לא ניתן ליישם את הרפורמה, ויש לעצור את קידומה עד לביצוע תיקונים נדרשים.
חג אביב שמח מאותי

ידיעון פסח 2025 – חג אביב שמח

שותפים ושותפות יקרים, עם בוא האביב וחג הפסח, אנו שמחים להמשיך ולעדכן בעשייה המשמעותית של עמותת "אותי" בחודשים האחרונים. בתקופה מאתגרת זו, אנו ממשיכים בפעילותנו הענפה למען ילדים ובוגרים על הרצף האוטיסטי ברחבי הארץ.
השפעת רגשות של הורים על הילדים - כשההורה מוצף רגשית

השפעת רגשות של הורים על הילדים – כשההורה מוצף רגשית

הורים עשויים לשים לב פחות לרגשות שלהם עצמם. ידוע ממחקרים רבים ומבוססים כי לרגשות ההוריים יש השפעה גדולה על ילדים בכלל, ופעמים רבות ילדים אוטיסטים יהיו רגישים במיוחד לרגשותיהם של הוריהם. לעתים זה עשוי להיראות כמו פרדוקס, מכיוון שישנה סברה, מוטעית, כי ילדים אוטיסטים אינם קשובים לרגשות.
להיות הורים, ולא מטפלים

להיות הורים, ולא מטפלים

יש הבדל בין הורה שלומד להיות מוכוון לילד, לתווך לו את העולם במצבים מסוימים ולסייע לו בהתמודדות עם קשיים, לבין הורה שהופך להיות מטפל. הורה שהופך להיות מטפל, מוצא את עצמו מתווך ללא הרף, מסביר כל דבר, פועל באופן אקטיבי כדי להרחיב משחק, ידע, שפה בכל רגע. במצבים כאלה, ההורה מאבד את חוויות היומיום, את היותו הורה.
כיצד ניתן לתמוך בילד מאובחן עם אוטיזם במצבי פרידה יומיומיים

כיצד ניתן לתמוך בילד מאובחן עם אוטיזם במצבי פרידה יומיומיים

ילדים מגיל צעיר נחשפים לעולם ולמצבי חיים שונים, איתם הם לומדים להתמודד. אחת ההתמודדויות המשמעותיות והמאתגרות עבור ילדים צעירים היא הפרידה. יש סוגי פרידה רבים ושונים, כשבתחילת חייו של התינוק הוא לומד בהדרגה להכיר ולזהות את האנשים המוכרים והקבועים שלצדו. בחודשים הראשונים לחיים רוב התינוקות יביעו התייחסות חיובית מלווה בהבעת עניין כלפי מבוגרים, גם כשהם מוכרים וגם כשהם לא מוכרים.

חלק א' – תגובות של הלם – תחילתו של תהליך

חשוב מאוד להבין כי ההלם הינו תגובה טבעית מאוד למצב של קבלת בשורה לא נעימה, שגם אם היא צפויה במידה מסוימת - עדיין קבלתה באופן מוחלט מעורר הפתעה, תחושת פתאומיות וקושי לקבלה. תגובת ההלם אינה רק טבעית, היא תגובה חשובה ואדפטיבית - כלומר יש לה ערך נפשי חיובי. תגובת ההלם היא דרכה של הנפש "לרפד" וכן להרוויח זמן כדי לקבל את המצב החדש באופן הדרגתי.

חלק ב' – מהלם להכחשה

בהמשך לשלב ההלם, הורים שמקבלים אבחנה של אוטיזם עבור ילדם נכנסים לתוך תהליך שאין לו מסגרת זמנים ברורה, ויכול להשתנות בין הורה להורה. תפקידו של התהליך, כאמור, למנוע מהנפש להיות מוצפת בבת אחת מרגשות ומחשבות עוצמתיות ולהוביל לקריסה מתוך עומס יתר וחוסר מוכנות.

חלק ג' – קבלה? יש דבר כזה?

שלב זה הוא חשוב כי הוא מאפשר להורים להתחיל להבין שמשהו בדרך של ילדם ומשהו בדרכם ההורית והמשפחתית יהיה שונה, והצער מוביל גם לשלבים הבאים - של התארגנות מחדש, של חיפוש דרך, של התמודדות פנימית וחיצונית עם עצמי, עם המשפחה והסביבה.
חג של אור וניסים - חנוכה שמח מאותי

חג של אור וניסים – חנוכה שמח מאותי

תקופת חגי האור בפתח, בעוד כולנו חיים בתקופה המאתגרת ביותר שחווינו כיחידים, כעמותה וכמדינה. אנו חווים חוסר יציבות ואי וודאות מאפיינים את התקופה . עבור הילדים והבוגרים האוטיסטים ובני משפחותיהם, מדובר אתגר מורכב אף יותר. אנחנו ב׳אותי׳׳ כאן - עבורם!