מאז פתיחת המבצע בתקיפת מתקני הגרעין והטילים באיראן, שוב אנו מוצאים עצמנו במציאות של התרעות וירי טילים המטלטלים את שגרת חיינו. הציבור נקרא לשהות בסמוך למרחבים המוגנים, והלב כבד מהמתח המתמשך ומהדאגה...
קרן סגל – M.S.W מנהלת מערך הבוגרים
יעל גלבר – מנהלת הכשרה, השמה וליווי
1. שמירת שגרה – שמירת שגרה מסוימת, גם בימים האלה, היא בשליטתנו ולכן חשוב גם אם אנחנו בבית:
– לצחצח שיניים
– לשמור על היגיינת פה
– להחליף בבוקר לבגדים רעננים
– להסתרק
– לדאוג לאכול ארוחות מסודרות ומזינות
– לעשות/לעזור בעבודות בית: ניקיון, בישול, כביסה.
2. שמירה על קשר – שימרו על קשר עם חברים ומשפחה. במידת האפשר תיפגשו פרונטלית ואם לא שיחות וידאו עוזרות להרגיש קרובים יותר.
3. שיח פתוח – השבוע האחרון מעלה הרבה מחשבות ורגשות, שמרו על שיח פתוח בו אתם מביעים את המחשבות והרגשות שלכם, ביטוי רגשות מול אנשים קרובים יכול לשחרר ולייצר חוויה משותפת.
4. הגבלת צפייה בחדשות – חשוב להתעדכן במה שקורה לצד זה חשוב להגביל את זמן הצפייה בחדשות. עומס של חדשות קשות ורעות מעמיסות רגשית מאוד ולכן חשוב לעשות הפוגות.
5. עיסוק בתחומי עניין – הכניסו לשגרה תחומי עניין שיכולים להסיח את דעתכם כגון:
– נגינה/שמיעת מוסיקה
– קריאה
– תשבצים/תשחצים
– כתיבת סיפורים וחוויות
– שמיעת פודקאסטים בנושאים שונים
– צפייה בסרטים ובסדרות
– למידה של תחומים חדשים בקורסים וסדנאות מקוונות
– הצטרפות לפעילויות ייעודיות בימים האלה
6. פעילות גופנית – חשוב לשמור על תנועה ופעילות גופנית של לפחות 15 דקות ביום. הפעילות הגופנית היא חיונית לגוף ולנפש! פעילות מחוץ לבית ליד מרחבים מוגנים וגם פעילות בבית ע"י שימוש בציוד ביתי לצורך האימון: קופסאות שימורים כמשקולות, גומיית מתיכה, מזרן ביתי. ברשת האינטרנט יש מגוון עצום של אימונים ביתיים מוקלטים אותם אפשר לעשות בצפייה בפלאפון/מחשב.
7. התנדבות וסיוע – אחד הדברים שעוזרים במצבי מצוקה הוא התחושה שאנחנו משמעותיים עבור אחרים. ולכן במידת האפשר ובהתאם לבחירה אישית מומלץ להתנדב בכדי לסייע ולעזור.
8. עצירה לנשימה – זכרו לעצור כמה פעמים ביום ולתת לגוף שלנו כמה נשימות טובות ועמוקות שיעזרו לאזן את הגוף. קחו 3 הפסקות ביום ובכל פעם תנשמו 5 נשימות: שאיפה עמוקה ונשיפה איטית של האוויר החוצה. בזמן התרגול שימו יד על הבטן ותתרכזו ביד שעולה עם השאיפה ויורדת עם הנשיפה.
9. הקשבה להנחיות – חשוב להתעדכן בהנחיות פיקוד העורף באזורים השונים ולדעת איך להתנהג כאשר אזעקה תופסת אתכם במהלך נסיעה או מחוץ לבית. בבואכם למבנה מומלץ לברר היכן המרחב המוגן כדי שתוכלו לגשת אליו במידת הצורך.
10. התמודדות עם חוסר וודאות – אנחנו בתקופה בה חוסר הוודאות גובר, מצב זה מעלה אצל כולנו את הסטרס, הראש שלנו עובד שעות נוספות ופעמים רבות יש לנו הרבה דאגות על מה יהיה? איך נסתדר? מתי הלחימה תסתיים? מכוון שאף אחד מאתנו לא יודע מה יהיה חשוב למקד את הקשב שלנו בהווה, ביום הזה, אני מנסה לתכנן מה אני עושה בבוקר, איך אני מעסיק את עצמי בצהריים ואיך אני אתמודד עם הערב של היום הזה בלבד. ההתמודדות היא יום ביומו, מחר נתמודד עם מחר.
מאז פתיחת המבצע בתקיפת מתקני הגרעין והטילים באיראן, שוב אנו מוצאים עצמנו במציאות של התרעות וירי טילים המטלטלים את שגרת חיינו. הציבור נקרא לשהות בסמוך למרחבים המוגנים, והלב כבד מהמתח המתמשך ומהדאגה...
זמנים של חירום וחוסר ודאות עלולים להיות מאתגרים במיוחד. ריכזנו כאן מגוון המלצות וכלים שיעזרו לייצר תחושת ביטחון, סדר יום, וחיבור – גם כשנשארים בבית או במקלט.
בימים שבהם האזעקות, הריצה למקלט והמתח המתמשך הופכים לחלק משגרת החיים, ילדים זקוקים לנו יותר מתמיד – לקול המרגיע, ליד המכוונת, ולתחושת הביטחון שאפשר לעזור להם לבנות גם בתוך מציאות לא פשוטה....