מאז פתיחת המבצע בתקיפת מתקני הגרעין והטילים באיראן, שוב אנו מוצאים עצמנו במציאות של התרעות וירי טילים המטלטלים את שגרת חיינו. הציבור נקרא לשהות בסמוך למרחבים המוגנים, והלב כבד מהמתח המתמשך ומהדאגה...
1. כדאי לעשות לילד הכנה מראש למה מצפה לו ביום הראשון ללימודים. במידה והוא מתחיל שנה נוספת באותה מסגרת – יש להזכיר לו את שמות הצוות שמלווה אותו, להזכיר לו למי הוא פונה בצרכים השונים וכיצד. במידת הצורך והאפשרות, כדאי להראות לו תמונות של אותם אנשים. הדגש הוא על תיווך של מה ומי יפגוש ביום הראשון ומה נדרש ממנו. במידה ומדובר במסגרת חדשה – להציג בפניו את העובדות הידועות בנוגע לצוות, להדריך אותו למי ואיך יכול לפנות בנוגע לצרכים שונים ולספר על הסביבה הפיזית וסדר היום הצפוי.
2. כדי לעודד תחושת שליטה ויכולת כדאי לתת לילד לבחור מה הוא ילבש/מה ייקח איתו ביום הראשון (כמובן לדאוג שזה יהיה מותאם). ההמלצה היא לתת בחירה בין שני דברים מוגדרים ומותאמים שיודעים שהוא אוהב, ולא לשאול שאלה פתוחה כמו מה רוצה ללבוש/לקחת.
3. כדאי להזכיר/לומר את שמות הילדים שאותם יפגוש בגן/בכיתה ולכוון אותו כיצד יכול לפנות אליהם ומה יכול לעשות כשהוא פוגש אותם, בהתאם לגיל וליכולת. אפשר לערוך שיחה קצרה על היכרות ועל חברות ולהזכיר מה מתאים (שמירת מרחק פיזי ואי נגיעה, לאזן בין אמירות לבין שאלות, להימנע מהערות ביקורתיות גם אם הן "אמירת אמת" וכו', בהתאם לילד).
4. חשוב להדריך את הילד באופן ספציפי בנוגע לבעיה או קושי שצצים- ולומר לו באופן מדויק כיצד עליו להתנהג ולמי עליו לפנות כדי לבקש עזרה במצבים שונים שיכולים לקרות.
5. הורים ומבוגרים יקרים – פעמים רבות אתם עצמכם חשים לחץ וחשש איך הילד יסתדר ומה יהיה איתו. זכרו שהילד שלכם, בכל גיל ורמת יכולת, חש את הלחץ שלכם ועשוי להגיב אליו. קחו אחריות על החשש שלכם ופעלו כדי לאזן את עצמכם- שתפו בן זוג/בן משפחה/חבר קרוב ושחררו קצת את מפלס הלחץ, דאגו לצרכים הראשוניים שלכם, עשו קצת פעילות גופנית או מדיטציה, והכל כדי לווסת את עצמכם ולשמור את עצמכם רגועים ככל האפשר. במידה ואתם תשדרו לילדכם רוגע יחסי ושאתם מאמינים בו, תוכלו לנסוך בו ביטחון ולהקל עליו את תחילת השנה.
שתהיה פתיחת שנת לימודים רגועה ומוצלחת לכולם!
מאז פתיחת המבצע בתקיפת מתקני הגרעין והטילים באיראן, שוב אנו מוצאים עצמנו במציאות של התרעות וירי טילים המטלטלים את שגרת חיינו. הציבור נקרא לשהות בסמוך למרחבים המוגנים, והלב כבד מהמתח המתמשך ומהדאגה...
זמנים של חירום וחוסר ודאות עלולים להיות מאתגרים במיוחד. ריכזנו כאן מגוון המלצות וכלים שיעזרו לייצר תחושת ביטחון, סדר יום, וחיבור – גם כשנשארים בבית או במקלט.
בימים שבהם האזעקות, הריצה למקלט והמתח המתמשך הופכים לחלק משגרת החיים, ילדים זקוקים לנו יותר מתמיד – לקול המרגיע, ליד המכוונת, ולתחושת הביטחון שאפשר לעזור להם לבנות גם בתוך מציאות לא פשוטה....