שימוש בטכנולוגיה לתקשורת ולמידה: מהפכת האייפד

כמה זמן לוקח להכין לוח תקשורת ב-Low Tech? וב-High Tech? אחד השינויים הבולטים שחלו במהלך השנים האחרונות, הוא הופעתו של האייפד בשנת 2010. האייפד מהווה סמל למהפכה הקשורה, בין השאר, לשינוי שחל באופן השימוש בטכנולוגיה לצורך תקשורת, משחק ולמידה.

לצד הקלות והנוחות שהאייפד מביא עמו, הוא מעלה גם דילמות לגבי אופן השימוש בו כאמצעי מלווה אינטראקציה בין אישית ולהתפתחות תקשורתית ושפתית, המדמה שלבי התפתחות טיפוסית. דוגמה לחשיבותה של אינטראקציה אנושית בתהליך רכישת השפה ניתן למצוא בהרצאתה של פרופ' פטרישיה קוהל:

קלינאי התקשורת בעמותה מפתחים מערכי תת"ח ברמות שונות ונדרשים למיומנות מקצועית רבה, על מנת לשלב בין הידע הנצבר בספרות לגבי התפתחות, גישות התערבות ומחקר בתחום האוטיזם, לבין השימוש בטכנולוגיה העומדת לרשותנו כיום, באופן אשר יקדם את התפתחותם התקשורתית והשפתית של הילדים המטופלים במסגרות השונות ויאפשר להם לחוש שייכים ושותפים כפי שיבחרו.

פזית גור
מנהלת סקטור קלינאות תקשורת

פוסטים נוספים

עמותת 'אותי' מתגייסת במבצע 'עם כלביא'

עמותת 'אותי' מתגייסת במבצע 'עם כלביא'

מאז פתיחת המבצע בתקיפת מתקני הגרעין והטילים באיראן, שוב אנו מוצאים עצמנו במציאות של התרעות וירי טילים המטלטלים את שגרת חיינו. הציבור נקרא לשהות בסמוך למרחבים המוגנים, והלב כבד מהמתח המתמשך ומהדאגה...

שמירה על שגרה וחוסן בימים מורכבים

שמירה על שגרה וחוסן בימים מורכבים

זמנים של חירום וחוסר ודאות עלולים להיות מאתגרים במיוחד. ריכזנו כאן מגוון המלצות וכלים שיעזרו לייצר תחושת ביטחון, סדר יום, וחיבור – גם כשנשארים בבית או במקלט.

סיפורי אזעקה – כלים להתמודדות

בימים שבהם האזעקות, הריצה למקלט והמתח המתמשך הופכים לחלק משגרת החיים, ילדים זקוקים לנו יותר מתמיד – לקול המרגיע, ליד המכוונת, ולתחושת הביטחון שאפשר לעזור להם לבנות גם בתוך מציאות לא פשוטה....